Am făcut o listă în care am inclus ce am considerat ca fiind necesar să ai pe acasă pe când îl aduci pe-ăl mic din spital.

Dar oricâte ai cumpăra, după ce vii acasă soțul tău va fi la farmacie și la supermarket 20 de ore din 24. Tre’ să facă și el ceva cât timp tu te dumirești cum stă treaba cu mâncatul, spălatul și tot “nimicul” pe care îl vei face toată ziua de-acum.

Lista de cumpărături pentru bebeluș

Click aici.

* Cu specificația că lista asta nu-i exhaustivă și nici nu se vrea a fi mai mult decât un ghid. Am scris-o mai mult pentru mine pentru baby #2 (sau #3, #4 etc. 🙂 ). Include atât lucrurile de care am avut nevoie, cât și locurile de unde se pot procura anumite produse, sau magazinele unde le-am găsit la un preț ok (Oradea only). Include și produse cu care nu toate mamele sunt de acord (de exemplu glicerina boraxată sau burtiera), dar consider că fiecare avem un creier cu care decidem ce e bine și ce nu pentru noi. Nu aruncaț cu pietre, basically.

Am încercat să acopăr cam toate categoriile, de la camera copilului, la îngrijire, baie. Nu am inclus nimic legat de diversificare, oricum ai șase luni să te pregătești și probabil voi include toate astea într-un articol separat.

Ca o notă personală, când ajungi la haine e bine să cumperi cel puțin pentru primele șase luni. Mie nu mi-a ars să fac shopping nici măcar online în primele trei luni. Și cine-l știe pe Tudor știe că la trei luni purta deja haine de șase luni, iar la opt luni a trecut la cele de 12-18 luni. Pentru că știam că va fi un bebeluș mare, m-am asigurat că voi avea hăinuțe potrivite pentru mai multe etape. Am și primit cam o tonă de haine… și încă una de jucării.

Resurse utile online

Cât trăiești înveți. Una din lecțiile importante pe care le-am învățat de la Tudor este că puseul de creștere NU este un basm inventat de generația secolului XXI, ci e cât se poate de real.

Da’ am învățat eu mai multe pe lângă asta, iar cu fiecare lecție am dat de câte o resursă utilă online care m-a ajutat să gestionez mai ușor orice situație:

  • Aplicația cu care am monitorizat sarcina – BabyCenter (e aplicația oficială a NHS – National Health System – din UK; sunt aplicații și în limba română dar nu le-am folosit așa că nu pot să le recomand)
  • Aplicația cu sunete albe – White Noise Baby Sleep Sounds (eu am folosit și un uscător de păr, doamne dă-i viață lungă celui care a venit cu ideea)
  • e-lactancia.org – poți să verifici online medicamentele compatibile cu alăptarea. E important să introduci numele ingredientului activ din medicament, nu al brandului. De exemplu, introduci ibuprofen și nu Nurofen, Advil etc. You get it.

În plus, am urmat cursurile despre sarcină și naștere de la Spitalul Pelican din Oradea, care mi s-au părut super utile. Sper să se organizeze an de an pentru a oferi posibilitatea câtor mai multe viitoare mame să se educe cu privire la sarcină, naștere și alăptare.

Și apoi pe măsură ce crește bebele, va avea nevoie și de altele… cam așa:

  • Scaunul de mașină – grupul ăsta de Facebook. Găsești sfaturi super utile, poți să pui întrebări și să verifici împreună cu membrii grupului dacă bebele stă bine în scaun
  • Milestones – e o aplicație care îți arată cum se dezvoltă un bebeluș normal. Am comparat foarte puțin dezvoltarea lui Tudor cu ce scrie în aplicație, dar e o ustensilă bună să te calmeze atunci când ai impresia că bebele nu prea face ce crezi tu ca ar trebui să facă.
  • Aplicația H&M – mi-a plăcut mie așa, că au și haine de gravide dar și hăinuțe de bebeluși la prețuri acceptabile. Nu am făcut prea mult research în domeniul ăsta, H&M works well for me.
  • Idei de activități de la naștere până hăăăăt – pe grupul ăsta de Facebook. Sunt activități Montessori, care-i tare la modă acum. Oi scrie și eu despre activități, că-mi plac maxim.
  • Ce le citim copiilor – un grup Facebook unde găsești o droaie de recomandări de cărți atât în limba română cât și în engleză, de la 0 la mulți ani.

Cam atât, dar dacă aveți întrebări sau completări aș fi mai mult decât bucuroasă să le primesc! 🙂

 

FOTO: Dan Pereț