În ultima vreme lucrurile se întâmplă pe repede înainte. Proiecte noi, clienți noi și multă muncă. Mă gândesc tot mai des ce bine ar fi să mai spun și ”nu” câteodată. Simt că lucrez foarte mult și nu mereu foarte bine.

În fiecare dimineață mă trezesc gândindu-mă că poate ar fi bine să renunț. Să iau o pauză de câteva săptămâni, poate chiar luni. Sau poate să renunț de tot. Am un nod în gât când mă gândesc cât de mult este de muncă. Mă blochez, mă panichez și apoi nu mai sunt în stare să lucrez. Evident, lucrurile rămân în urmă – nu suficient cât să observe clientul sau echipa, dar suficient cât să simt, din nou, că mă sufoc și că nu voi putea să fac față. Apoi rămân peste program să recuperez orele pierdute. Până la sfârșitul zilei îmi dau seama că nu e dracul chiar așa de negru și că pot să fac tot ce îmi propun, chiar dacă asta înseamnă să petrec mai multe ore la birou decât ar fi decent.

A doua zi o iau de la capăt.

În unele zile nimic nu merge bine. Sunt stresată, sunt obosită, sunt epuizată de-a binelea. Așa au fost ultimele săptămâni: un montagne russe care, din păcate, părea să meargă cu viteză maximă în jos.

Apoi sunt zile ca azi, când, după multă muncă, primesc un telefon din partea unui client care îmi spune, ”Marieta, ce-ai făcut tu aici e impresionant, e mai mult decât aveam noi nevoie și e foarte bine.”

Primesc un alt email de la un client care timp de trei sau patru săptămâni mi-a făcut, efectiv, viața un calvar. Dar azi îmi zice, ”Dude this is awesome. It reads so well, I love the introduction and the entire content is so to the point. Love it!”

Și ca să fie cireașa de pe tort completă, mă trezesc cu un email bonus. Un proiect la care lucrez non-stop de câteva săptămâni e gata să fie lansat în zilele ce urmează. Aveam nevoie de ultima revizuire din partea clientului. Aseară s-a uitat peste website, conținut, a testat și a retestat și apoi a testat din nou totul.

Titlu: Website – masterpiece

Body: ”Marieta, Fucking amazing!!! You jump a couple of classes. The site is a piece of Art you and your team should be proud of! I’m sorry it took me so long to get to review it. ”

Na.

(fotografie: Manly Beach, Sydney)