Am avut un copil care noaptea a dormit tun de la naștere până la șapte luni. Spun „a dormit”, pentru că a început apoi să se trezească de cinci, șase ori pe noapte pentru a suge. Ei bine, ce intră mai trebuie să și iasă. Scutecele au început să nu mai facă față. Iată cum am rezolvat problema.
Am încercat multe branduri de scutece și niciunul nu a reușit să reziste până dimineața. Pentru că ne obișnuisem să nu îl schimb peste noapte, am vrut să continui la fel, dar ajunsesem să am acasă undeva la 300 de scutece inutile. Am întrebat pe grupuri de mămici, am întrebat prietenele care au copii de vârste apropiate. Se pare că lista mea de cumpărături nu era pregătită pentru asta.
O soluție ar fi fost să îl schimb o dată pe timpul nopții. Dar acest lucru venea cu două inconveniențe măricele:
- se trezea de tot, de petreceam apoi 30 de minute adormindu-l; în situația în care oricum se trezea foarte des, puteam să îmi iau adio de la somnul meu de noapte
- exista riscul să își ude hainele înainte de a apuca eu să îl schimb, caz în care ar fi trebuit să îi schimb atât scutecul cât și hainele, trebuia să fac lumină în cameră; iar somnul… out the window again
Așa că am ales să mă încăpățânez și să nu îl schimb noaptea. A rezultat în vreo două săptămâni de haine ude, cearceaf schimbat zilnic (uneori chiar și în toiul nopții), plânsete, treziri, frustrări. Până când mi-a venit ideea salvatoare.
Cum crești capacitatea de absorbție a scutecelor de noapte
Ce am făcut e foarte simplu. Ai nevoie doar de zece minute, o foarfecă, un ac și o ață.
Am zis mai sus că aveam undeva la 300 de scutece de la branduri diferite. Am ales cele două branduri pe care le-am estimat eu ca fiind cele mai absorbante (Libero și Puffies) și m-am pus pe treabă.
Am luat două scutece.
Pe primul l-am tăiat în partea din față sus într-un fel de buzunăraș. Pe al doilea l-am tăiat în formă de H (la cele două capete pe orizontală și pe lungimea scutecului).

De la stânga la dreapta: primul scutec tăiat în partea din față, iar al doilea tăiat la capete și pe lungime, apoi desfăcut
Din scutecul tăiat în H am scos materialul absorbant, pe care l-am băgat în celălalt scutec. Am aranjat puțin materialul înăuntru astfel încât să nu deranjeze și am cusut scutecul la loc.
Pentru a facilita operația am folosit o pensă lungă, dar poți să folosești orice pensetă, degetele, sau două bețișoare chinezești. Te ajută să împingi materialul cât mai înăuntru și apoi să îl aranjezi pentru a nivela eventualele gâlme.
Scutecul astfel obținut va fi mai gros în partea din față, dar va absorbi mai bine umezeala.

Eu am cusut la mașina de cusut, dar se poate coase foarte repede și cu mâna, rezultatul fiind același
Acum cos șapte astfel de scutece în fiecare săptămână, iar de când fac asta Tudor nu s-a mai udat niciodată noaptea. Chiar glumesc când spun că acum îi schimb pijamalele pentru că-s jegoase, nu pentru că-s ude. 🙂
Sper ca acest articol să îți fie de folos și să aveți parte și voi de nopți uscate!
Leave a Reply