Marieta Murg

de scris

Ziua 6, big kudos

Lumea e rea, dar e și nemărginit de bună.

Gânduri

Pe de o parte, inconștineți pleacă cu avionul diagnosticați fiind.

Pe de alta, oamenii se mobilizează atât de repede! Fiecare vrea să ajute cum poate, fiecare e dispus să pună osul la treabă. Să doneze, să coase, să cumpere, să găsească furnizori.

Eu sunt incredibil de impresionată de gesturile tuturor și sunt mândră, mândră, mândră. Alte cuvinte nu am.

Spitalele nu au echipamente adecvate, nu există aparatură, nu sunt teste.

În ultimele zile, în Oradea, prin Fundația Comunitară Oradea, s-a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziția de aparatură și materiale necesare în spitalele din județ. În doar două zile au strâns banii pentru un laringoscop și zece sisteme de monitorizare și încă se strâng bani pentru creșterea numărului de aparate de ventilație.

Cine nu a văzut încă ce fac cei de la Code4Romania, nu a văzut destule.

Casa Share a strâns zeci de mii de euro cu care au luat măști speciale, aparat de testare și teste.

Ca ei mai sunt sute de alți români care se mobilizează, se zbat să fie trecerea prin această situație cât mai ușoară.

Eu nu am cum să ajut fizic dincolo de a susține financiar unele campanii, ceea ce voi face, pentru că știu exact care e situația în spitalele de la noi.

Dar sunt mândră că suntem atât de uniți, că există oameni cu o inițiativă fantastică. Și sunt încrezătoare că oamenii buni vor câștiga într-un final…

… dacă stăm acasă.

Am impresia că poate unii oameni se gândesc că eu scriu aici ca să mă laud că vezidoamnecefaceu, dar chiar nu e așa. Cred că scriu despre nimicurile astea ca să vadă lumea că de fapt e monoton peste tot, că uneori e greu și nasol să stai în casă, dar nu ești singurul. Și că îți trec prin minte o mulțime de lucruri, ai întrebări, îndoieli, gânduri nasoale, simți că nu știi nimic, ești panicat… și nu ești singurul.

Activități

Am câteva interesante pentru azi.

Cât timp noi am gătit Tudor a spălat vasele, apoi, pentru că nu stătea locului, l-am pus să transfere griș dintr-o cutie în alta, cu lingurițe de diferite mărimi. Așa i-am explicat că, cu unele lingurițe mai mari poate să umple cutia mai repede, pe când cu cele mici îi va lua mai mult timp.

activitate-doi-ani-transfer-de-gris

A măcinat nucă cu tati. Începem să ne lovim de micile inconveniențe din lumea stângacilor, Tudor învârtea cu stânga dar nu prea reușea pentru că mașina e făcută pentru dreptaci.

În plus, în zăpăceala mea, atunci când a transferat grișul îi aranjasem toate ustensilele ca pentru un dreptaci, iar apoi greu mi-am dat seama de ce îi e atât de peste mână să facă activitatea.

activitate-doi-ani-macinat-nuca

Pictură cu acuarele tempera, Tudor a testat atât blocul de desen cât și un cofrag de ouă.

activitate-doi-ani-pictura-acuarele-tempera

După ce a udat florile (ah-gain) am stat pe terasă, am pus muzică și am dat party. Apoi ne-am pus pe treabă, că doar curățenia de primăvară nu se face singură, da?

A șters geamul. Acum este impecabil de plin de urme de mânuțe.

activitate-doi-ani-spalatul-geamurilor

A dat cu mătura, foarte harnic! În plus, e foarte interesant cum, dacă o împingi în jos pe scări, mătura cade! 😮

Activitate-doi-ani-maturatul-terasei

Tot Tudor a făcut “ordine” pe terasă după cum se poate vedea mai sus.

Și dacă cineva mai are dubii când spun că la mine geme casa, cam așa arăta camera de oaspeți azi, când Tudor a mers la somn… The aftermath is real:

Mâncare

Mic dejun: budincă de chia cu biscuiți petit beurre, gem de caise și fulgi de cocos

Prânz: sinceră să fiu nu am avut vreme să gătesc, așa că am uns repede pâine cu pate, brânză telemea și ardei copți.

Cină: ouă cu ciuperci și ceapă verde.

Vestea bună e că am reușit acum seara să pregătim mâncare pentru zilele ce urmează, darrrrr abia mâine le fac prezentările 😊

Voi ce mai gătiți? Ce mai faceți? Cu ce vă umpleți timpul? 

4 Comments

  1. Eu le tot trimit teme/ lectii/ link-uri elevilor si pe ei ii intereseaza mai putin decat ma intereseaza pe mine aerodinamica si fizica cuantica. Case in point: doua eleve si-au facut un proiect pt ENGLEZA in limba ROMANA. 😐 😐 😐 De ieri sunt tot in socul produs de aceasta revelatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2021 Marieta Murg

Theme by Anders NorenUp ↑