Câteodată e bine să faci un pas înapoi și să vezi the big picture. Azi e The Big Picture Day pentru mine.

În perioada sa de glorie, Stiletto avea cinci angajați și doi colaboratori. În primul an după ce a luat viață, a fost compania cu cea mai mare creștere din județ conform profitului înregistrat, pe domeniul ei. Am călătorit în scop de serviciu prin țară, dup-aia tocma’ până-n Australia iar apoi în SUA. Am colaborat cu companii mici și mari, am avut clienți din muuulte domenii: de la startups, la coaches, la e-commerce, la doctori, marketeri șamd.

După ce am rămas însărcinată aveam planuri mari, pe care în mare parte le-am și realizat. Am urmat un curs de croitorie la care visam de multă vreme, am organizat un curs despre freelancing la universitate, am ținut training-uri private de digital marketing și am lucrat full time până la opt luni de sarcină. Aveam atunci trei angajați, doi colaboratori și undeva la 12 clienți. Știam exact ce vreau să fac după ce nasc, unde îmi erau ambițiile și ce puteam să realizez.

Le-aș fi făcut pe toate, știu asta.

Cred că cel mai nasol pentru mine a fost refuzul de a accepta cât de tare îmi va schimba Tudor viața pe toate planurile. A schimbat-o în bine. În cel mai bine. Doar că o vreme eu nu am putut să văd asta. Acum o văd, loud and clear.  Fiind obișnuită să fiu mereu pe drumuri, să lucrez mereu, mi-a fost greu să nu fac nimic pe plan profesional. ADORAM să lucrez, iar ăsta-mi devenise un stil de viață. Ambiția mea.

Iată de ce, după cinci ani, am decis să iau o pauză și să continui solo.

Am luat această hotărâre după câteva încercări de a reveni la lucru full time, un lucru de care eu nu-mi dădeam seama că nu am nevoie. Nu am acceptat că acum pot să stau acasă o perioadă și să nu fac nimic pe plan profesional și că e foarte ok așa.

Vai, cât de frustrant a fost. Iar eu, ce bleagă.

Aș fi putut să angajez o bonă, desigur. Aș fi putut ca, de la nouă luni, să-l trimit pe Tudor la creșă câteva ore pe zi. Dacă ar fi fost necesar aș fi făcut-o. Dar nu este.

Așa că iată-mă punând Stiletto pe pauză fără nicio urmă de regret.

Cred că cel mai greu pentru părinții de acum e să accepte că, odată cu venirea unui copil, lucrurile se schimbă. Nu e mai rău decât înainte, e mult mai bine și e altfel. Trebuie să fii pregătit pentru altfel, să îl accepți, să îți recalibrezi prioritățile. Te îndrepți către o perioadă extraordinar de frumoasă: ai șansa unică de a modela un om care, la fel ca tine, va porni la un moment dat să cucerească lumea.

(foto: Mircea Brânda)