Două lucruri foarte interesante s-au întâmplat în ultima vreme. Unu, am dat de niște oameni foarte mișto cu care am reușit să fac chestii foarte mișto. Și doi, am dat cu nasul de lumea organizării de evenimente. Și e cam mișto.

Nu am organizat un eveniment

Am intrat în echipă pe ultima sută de metri, când totul era aproape gata. Nu am mai organizat evenimente până acum, dar am învățat multe despre ce implică o astfel de mobilizare. Am avut noroc să lucrez cu oameni dedicați care au făcut ca totul să iasă foarte bine, cu toate că pentru mulți dintre noi a fost prima dată când ne ocupam de așa ceva.

Responsabilitățile mele includ partea de post-event marketing. Cu două săptămâni înainte de eveniment nu te pui să faci un plan editorial pentru ziua cea mare, că e sinucidere curată. În schimb, am reușit să punem cap la cap un plan post-event: social media, followup și conținut digital ce urmează să fie prelucrat și publicat ulterior.

Ce am învățat zilele astea:

 • Ai șanse mult mai mari să organizezi un eveniment reușit atunci când fiecare membru al echipei știe ce face, iar clientul ne mai și ascultă și ne urmează sfaturile.
 • Cu toate că lucrurile au fost gândite și regândite dinainte, trebuie să știi să improvizezi. Mult.
 • Una e evenimentul pe foaie, cu totul altceva e evenimentul în desfășurare.
 • Dacă faci liveuri pe Facebook, îți ții gura închisă tot timpul cât filmezi, dacă nu ai nimic inteligent de spus.
 • Ar fi bine să ai o parte foarte sociabilă în tine, pentru că urmează să cunoști oameni noi cu duiumul – pregătește-ți din timp subiecte de discuție, preferabil în ton cu tema evenimentului.
 • Oamenii sunt reticenți în fața camerei de filmat, așa că dacă îi prinzi la un interviu, întreabă-i tot ce apuci să îi întrebi, că a doua oară nu-i mai vezi.
 • Zâmbește mult, mult. It still confuses people 🙂
 • Dacă trebuie să zbori la eveniment și nu ai bagaj la cală, NU îți pui în geanta de mână uleiul de cocos proaspăt cumpărat.

Ce aș face diferit data viitoare:

 • Aș alege întrebările pentru interviuri mult mai bine.
 • Aș vrea să fiu implicată mai devreme în organizare, pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă înainte, în timpul și după eveniment.
 • Aș gândi altfel punctele strategice din sala în care se desfășoară evenimentul
 • Probabil mai sunt și alte lucruri, dar astea îmi vin în minte pe moment – voi adăuga mai multe mai târziu.

Gânduri la cald:

Timp de cinci ani mi-am promis că nu voi lucra niciodată la nivel local, dar e foarte fain să poți să te uiți înapoi la un proiect și să spui, ”da, măi, am fost acolo, eu am făcut chestia aia mișto de care toată lumea e așa de încântată.” E un sentiment foarte plăcut, sper să mă bucur de el cât mai multă vreme.

Întâmplarea face ca în această perioadă să am plăcerea de a lucra nu cu unul, ci cu doi clienți locali. E o lume nouă pentru mine, care până acum organizam, plănuiam și implementam totul online. Am acceptat aceste proiecte pentru că simt că voi avea multe de învățat pe parcurs.

Voi folosi foarte mult cuvântul ăsta în articolele pe care le voi scrie, dar cei doi clienți sunt o provocare pentru mine. Vreau să învăț lucruri noi, e oportunitatea ideală de a face asta.