E puțin ciudat că trebuie să dau câte un titlu fiecărei intrări din fiecare zi. Mă surprind de multe ori gândindu-mă, ok, dacă ziua asta ar avea un nume, care ar fi el?

Gânduri

Când toate zilele sunt la fel, nu prea ai diferențiatori. De aceea, dacă citești doar titlurile intrărilor, voi părea puțin schizofrenică.

Deci, dacă ar fi să dai un nume zilei de azi, care ar fi?

Mașina de poliție trece regulamentar pe stradă de trei ori pe zi și ne avertizează să stăm în casă. Azi am deschis ușa la poartă și am închis-o repede când am auzit că se apropie o mașină, cu toate că nu era mașină de poliție. 😂

Azi am lucrat câteva ore. Ar fi trebuit să cos, pentru că trebuie să termin rapid un proiect, dar am preferat să lucrez și am reușit așa să mă rup complet de realitate.

De câteva zile am instalat bicicleta de cameră și apoi am ignorat-o strategic. De azi am decis că vom face mini provocări zilnice între noi, doar ca să ne menținem activi. Și ca să fie totul și mai interesant, regulile sunt că trebuie să purtăm echipament adecvat și să încercăm în fiecare zi să batem măcar recordul propriu din ziua precedentă. The. Game. Is. On.

Activități

Adunate de azi și câteva de zilele trecute pe care le tot repetăm:

  • Veșnica pictură, viața de carantină nu există fără ea
  • Baloane de săpun
  • Puzzle
  • Joc de “cusut” personaje. L-am luat de la Lidl de Crăciun, e super-super pentru dezvoltarea motricității fine și a atenției
  • Am făcut un tunel din câteva cutii, pe sub care “domnul Camion” a transportat o cutie cu jucării
  • Am făcut un arici dintr-un cartof vechi în care am înțepat scobitori. I-am desenat ochi și gură, iar Tudor când a văzut că e rost de desenat, a vrut neapărat să îi facă “fundic și puțulică”
  • Am lăsat puțină apă în cadă și am pus o barcă cu motor (aka baterii) și un peștișor care înoată. Noi avem aceste jucării, dar pot fi înlocuite ușor cu o barcă din hârtie sau, dacă ai, poți să pui biluțe din acelea care se hidratează și se umflă, sau să arunci câțiva “pești” (aka magneți de frigider) pe care copilul îi poate pescui cu o undiță cu un magnet în capăt.

Mâncare

Tocăniță de mazăre cu pulpă de vită.

Întrebarea întrebătoare este… Dacă ai drojdie, o folosești acum sau aștepți să vezi cât de tare se împute treaba, că poate ai nevoie de ea mai încolo? Hmm? 🤔