Mai știi când erai în vacanța de vară și ți se rupea de ce zi a săptămânii era? Pentru mine alaltăieri a fost vineri, ieri credeam că e joi, azi cui îi pasă? Bine că e.

Gânduri

E și o glumă în engleză, “What day is it today? Today is Saturday, also known as Day.”

Ieri am avut o luptă crâncenă cu niște aluat.

L-am invitat pe domnul Murg Jr să mă ajute să frământ aluatul pentru cornulețe bicolore că mi se părea mie că își cam dorește. Dar altele erau planurile lui…

De îndată ce a pus mânuța pufoasă pe aluatul pufos, a fost dragoste la prima vedere, așa că a rupt o bucată sănătoasă și a băgat-o direct în gură.

Am fost pe fază, dar nu suficient, așa că, cu o mișcare de mamă trecută prin multe, am reușit să îi iau o parte din aluat din mână. A fost ca în filmul Wanted, dacă l-ai văzut, când personajul principal trebuie să scoată suveica din război.

Deci i-am luat aluatul, dar doar o parte; am fost rapidă, dar nu înainte de a reuși el primul să muște ditamai bucătoaca pe care apoi a molfăit-o mulțumit și mi-a mai și aruncat o privire de vezi, bă, că te-am făcut?

Dar lupta nu s-a terminat cu atât.

Aluat mai rămăsese în mâna lui, și, preț de 0.0005 secunde amândoi am calculat șansele de a învinge adversarul. O privire la aluat, o privire la inamic și jap! mâna dusă fulger la gură să înfulece uitându-se la mine aproape cu ură, și eu jap! bag deștele între gura-destinatar și aluatul pufos, moment în care cu toată puterea lui împinge aluatul cât mai tare spre gură în speranța că poate-poate iese puțin printre degetele mele și mai mănâncă puțin.

Cum ziceam, împinge cu degetele spre gură și în același timp se împinge cu capul spre degete, e clar, e disperat, simte că pierde, se uită la mine you will not win this, mum! și îl văd că tremură tot dar nu mă las, nu mă las, I will not lose this battle!, puțin aluat scapă totuși și-l înșfacă precum un vultur nemilos, dar restul reușesc să îl salvez și, cu un gest inconștient, îl pun înapoi în bol.

Abia apoi realizez că e plin de salivă, dar între timp s-a amestecat cu restul din bol și la urma urmei cui îi pasă.

Am avut și victime colaterale, dinții lui înfigându-se cu putere în degetul meu arătător, moment în care am scos un strigăt disperat de durere combinat cu râsul care m-a pufnit, deci se poate spune că a fost pe două voci lipsite absolut de orice eleganță feminină.

Activități

Se pare că Tudor începe să își dezvolte spiritul competitiv, așa că azi ne-am întrecut prin curte. De obicei nu îi place să stea afară (I know, right? cărui copil NU îi place afară?!), dar a descoperit el că poate să alerge de nebun, să se întreacă, așa că cu asta își ocupă timpul mai nou. E doar de azi faza, poate e mult spus “mai nou”.

Am găsit câteva idei foarte frumoase de la o dragă cunoștință care are o pagină de Facebook unde postează idei de activități pentru bebelușul ei. Se numește Ivi Toys și îți recomand din suflet să o urmărești pentru că are niște idei fantastice. Eu am încercat proiectorul de perete DIY (evident, am desenat mașină, doooh mașinile is life) și am testat deja cursa cu obstacole:

PROIECTORUL ALB-NEGRU

Pentru ca piciul meu nu a vazut încă niciodată un desen animat, m-am gandit sa îi proiectez pe…

Posted by Ivi.toys on Thursday, 26 March 2020

CURSA CU OBSTACOLE PE PERNA
Aceasta activitatea este foarte buna pentru a incuraja mișcarea celui mic. 🧗‍♀️🏃‍♂️
Un mod…

Posted by Ivi.toys on Tuesday, 17 March 2020

Spre seară m-a lovit creativitatea, așa că i-am făcut un labirint simplu dintr-o cutie de carton. Am pus bile în cutie și i-am arătat cum să le facă să cadă prin gaura din mijloc. A fost tare fain, mai ales că după ce s-a plictisit de activitate a început să își creeze singur jocuri folosind cutia.

Am făcut și un tunel. Am tăiat pe lat, în mai multe fâșii, o foaie pe care o pictase ieri și am lipit fâșiile cu scotch pe podea, formând astfel mini tuneluri prin care am plimbat mașinile.

Mașinile is life, repet.

Mâncare

  • Cornulețe în două culori (cu drojdie #cabogații) de pe Savori Urbane și nu știu cum să spun cât sunt de bune, sunt bestial de bune
  • Borș cu carne de curcan și leuștean ca la buni